72 MITT I EN FOLKFEST

Ett eldorado, ett färgsprakande crescendo, en kokande häxkittel av sånger, trummor, danser, som tränger sig in i mig, genomsyrar mig och får mitt blod att koka, får mig att bli ett med dessa magiska ursprungliga rytmer, ett slags vansinne, en drog. Dagen då Bijagoskulturen visar upp sig i sina inoljade vibrerande kroppar och där… där är jag, jag som idag uppnår 72, lika obegripligt som ofrånkomligt, bortom all kontroll eller påverkan. Sinnena grillar, svetten lackar och den afrikanska magiska livsrytmen suger mig i sig, slukar mig med hull och hår. Jag är förlorad….för evigt

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 72 MITT I EN FOLKFEST

  1. Mikael Kristersson skriver:

    Grattis Ulfo, vilken födelsedag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.