DEN LILLA GULA CITRONTVÅLEN

Så sjunger min lilla gula citrontvål på sista versen, sången om den afrikanska resan, om de underbara morgnarna vid havet,  skrikörnars och gladors uppvisning i morgonbrisen, hundratals tuppars morgonkonsert, fladdermössens liv och kiv, grisars och getters bök och båk i gryningsljuset. Sången om månens mjuka ljus om natten och stjärnhimlens eviga bakgrundsljus, de väldiga skuggorna av de flygande hundarna i den nattvarma ljusa sanden. Sången om cikadors öronbedövande nattkonsert, om de paradisiska orörda stränderna, sången om livet och kärleken.Min trogna lilla gula citrontvål sjunger på sista versen nu efter att ha levt hela sitt liv här och nu i det tropiska Afrika, gjort mig ren, väldoftande och nöjd över dess existens. Tack Afrika och farväl önskar min lilla citrontvål och jag

Vi hörs Ulfo

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

4 svar på DEN LILLA GULA CITRONTVÅLEN

 1. Carina skriver:

  Så vackert! Välkommen hem!

 2. marieger skriver:

  När tvålen är slut blir det lagom att komma hem

 3. Bosse skriver:

  Ulfo! Du bär på en gåva, dina små noveller om livet i Bijago och Guinea-Bissau är pärlor att läsa..
  Välkommen hem!

 4. amandaheijbel skriver:

  Så fint! Men jag hänger inte med – när kommer du? Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.