OFANTLIGA UTGIFTER

Så igår kväll var det dags att göra en liten resa till gränsen mot Senegal, en liten mysig by vid Cacheufloden, kallad San Domingos. 130 km  med toca-toca för ca 20 spänn. Jag hade turen att få sitta inomkupes medan en del andra som vanligt fick hänga utanför med en hand uppe och en fot på en liten platta bakom den bakre dörren, som hänger och slänger under hela resan och det är inte en europeisk väg kan jag lova. Väl framma är det underbart att ta in på det mkt enkla afrikanska hotellet , få tvätta av mig damm och svett pånytt. Där rök ytterligare 20 spänn för hotellrummet i turkosblått med moskitonät. Efter en  välbehövlig vila, var det så dags för lite kaffe och en sandwich vid vägkanten för en femma. Vidare lite krokodilsafari nere vid floden med lite palmvin i näven alldeles gratis. Mina jeans från Kappahl började sjunga på sista versen, men skräddaren lagade snabbt upp dem och levererade dem till dörren för den ofantliga kostnaden av en femma. Dessa människor är överlevnadsexperter. Jag är full av beundran, Alltid med ett vänligt leende, ett vänskapligt handslag och några minuters kommunikation på sluttampen

 

 

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till OFANTLIGA UTGIFTER

  1. Mikael Kristersson skriver:

    Ja det känns igen det där med ofantliga kostnader; i Sichuan/Kina brast min favoritsandaler både här och där.i september, en gatuskomakare fixade dem väldigt professionellt för 5 Yuan, dvs samma i SEK….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.