ALLT OCH INGET SAMTIDIGT

Bijagosarkipelagen är en underbar vacker plats, som en sommarmorgon, men samtidigt totalt oförutsägbar, hand i hand. Allt och inget händer samtidigt, vilket gör tillvaron både oberäknelig och spännande. De mest märkliga ting sker och möten kan hända, plötsligt, som komna ur en blixt från en klar himmel . Allt och inget samtidigt, det är verkligen den bästa beskrivningen, and I just love it, en tillvaro så levande och behagligt lugn, samtidigt.  Det svarta afrika i ett nötskal, med sina öppna, vänliga och generösa människor, som bjuder på sig själva, på sin tillvaro, naket och oförvanskat. Något en gammal räv som jag har mycket att lära av, jag växer som människa, blir förhoppningsvis mer ödmjuk, generös och icke beräknande, blir av med lite av min europeiska egoism och ”överlägsenhet”. Detta är för mig, och kanske för dig någon gång, en utmärkt kurs i medmänsklighet. Och varje ny dag spelas så en nytt scenario upp, i möten, i upplevelser,  själen njuter och får ro. Ett sätt att leva i nuet njuta och bli liten aning bättre människa. So ”be my guest”

Vi hörs Ulfo

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ALLT OCH INGET SAMTIDIGT

  1. Björn skriver:

    LÅter som stressen minskar och tiden upphör att vara bristvara. Då ges det möjlighet till mänskliga möten på riktigt och till inre reflexion, meningsutbyten och kreativitet. Kanske ögonblick av mening och inre frid.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.