ORGANISATION ELLER KAOS

På söndagar går officiellt en mindre färja, en skrothandlares dröm, mellan Bijagosarkipelagen och det afrikanska fastlandet, men nu som så ofta…”I dana”…motorn har lagt av, så stora kanoter modell  piroger tar över. Det är långt, som mellan Visby och Nynäshamn nästan och solen är het denna dag.

Massor av folk är ” bokade” på diverse officiella och inofficiella listor. Ett obeskrivligt kaos uppstår. Kanoten är dock stor och i ovanligt gott skick, men ändå begränsad vad antalet platser beträffar. Grisar , höns och getter ska ju också få plats. Jag får till slut dela plats med 3 grisar och 2 getter, som gillar mitt knä. En av grisarna smakar dessutom på mina tår och får sig därför en snyting av en vikings hand.

Efter ett antal timmar i hettan, sitter så 130 passagerare i en pirog för 60, alla klädda i fina röda flytvästar… efter krav från den guineanska sjöfartsmyndigheten. Detta efter att liknande pirog sjunkit med man och allt för några år sedan.

Pirogen Henian angör så småningom en trasig brygga i Bissau, huvudstaden, i den vackra ljumma skymningen…med man och allt. Mina reskamrater grisar och getter ligger väl snart på tallriken med jag själv somnar in på en knarrig gammal portugisisk säng på ett sjabbigt hotellrum.

Organisation eller kaos, ja det beror nog på vilka referensramar man använder

Vi hörs Ulfo

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ORGANISATION ELLER KAOS

  1. Mikael Kristersson skriver:

    Härlig berättelse Ulfo!

  2. Arthur Ross skriver:

    Låter roligare än Östergarnslandet i vinter

  3. Alice skriver:

    Låter häftigt! Du får gärna höra av dig och kolla din mail samt facebook meddelande! Puss Alice

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.