DESSA LJUVLIGA TROPISKA NÄTTER

De väldiga Kapok och Baobabträden blandar sina mjuka skuggor i den ännu varma sanden, månskensskuggor, som solens fast mjukare och inte så intensivt stickande i ögonen. Att sakta strosa fram i det svaga nattliga ljuset är en njutning utöver det vanliga. Längs den röda vägen makar getter och kossor på sig för att bereda mig plats, tyst och stilla  nästan omärkligt och ljudlöst.Trädens kronor  därovan hyser tusen gnisslande cikador, nu i samspel med de flygande hundarnas tjatter och kiv om de första mogna mangofrukterna. Från de enkla husen av soltorkad jord med sina höga verandor hörs den afrikanska musiken, så medryckande att mina steg alldeles av sig själva faller in i rytmen, i den ljuvliga tropiska natten, en lisa för själen, för en gammal vikingasjäl.

Boa noite, godnatt önskar jag er alla                                      Vi hörs Ulfo

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till DESSA LJUVLIGA TROPISKA NÄTTER

  1. Björn Urso skriver:

    Det är en njutning att läsa din stämningsfulla poetiska prosa som förmedlar ljus, ljud och dofter.

  2. Carina skriver:

    Javisst, man blir så förälskad i den tropiska natten, det är väl värmen, ljuden och närheten? Lev gott och tänk inte på oss här i kylan och snålblåsten.

  3. marieger skriver:

    Saknar det redan…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.