CANOA I N´BAI SEDU

Så har det fixat sig med en kanot imorgon bitti med tidvattnet i högt läge så att vi klarar alla sandbankar, Jag har skaffat det nödvändiga för att uppvakta de äldsta i byn Ban på Canhabaque, där jag ska bo. Handlat en säck ris, en liter cana (sockerrörsbrännvin), och tobaksblad från Gambia, som kvinnorna med förtjusning stoppar i näsan, vidare har jag ett gäng knivar som alltid upplevs som hårdvaluta. Inköpta på Byggmax i Visby och till skolbarnen canetas (blyertspennor). Redan imorgon kväll ska vi gå till en grannby till fots 1 timme i mörkret med handbloss till en stor cermoniell fest där. Jag rapporterar på denna blogg efter torsdag nästa vecka om jag lyckas återvända då. Alla frågor besvaras här. kram

Vi hörs Ulfo

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till CANOA I N´BAI SEDU

 1. Carina o Bosse skriver:

  Det är otroligt vilka möten du upplever. Människorna och naturen omkring, det obeskrivligt vackra, gamla och motsägelsefulla Afrika lyckas du fånga fantastiskt och förmedla till oss relativt snabbt genom supermodärn teknik. Hur är det möjligt? Frånsett din egen begåvade berättarstil. Inte ens på Seychellerna lyckades vi med att vara uppkopplade eller att skicka bilder så smidigt som du gör från ditt ”undantagsland” GB.
  Kanske är du inte bara en Afrikanörd utan också en modärn datanörd? Bra gjort hur som helst. Ha det fint!

 2. Kerstin Ostwald skriver:

  Å vad härligt att komma till Canhabaque. Idag har det snöat igen. Naturen är vit, det lutar åt skidor snart. Medan du går i skogen och är med om ceremoniell fest och träffar dina gamla vänner. lever alla?
  En isig hälsning från det kalla Östergarn, frågan är om det går att köra bil här idag?
  Tänker jag på när jag hämtar ved till kaminen för att hålla värmen någorlunda.

 3. maria lundmark skriver:

  Hej Ulfo!!
  Fantastiskt du skriver om livet där nere! Det var nästan lika spännande i Barcelona där jag var nyss, där man också lätt slinker in på små barer och pratar och njuter av folklivet. Här hemma är det mer segregerat känns det som,med olika åldrar för sig osv.. fast på sommaren och inte minst på Östergarnslandet så tinar vi ju upp!
  Kram från Maria

  • admin skriver:

   kära Maria tack för din uppmärksamhet jag tror nog att detta skiljer sig en hel del från Barcelona. Jag menar inte att Barcelona inte duger. Tvärsom men det är två vitt skilda resemål. Detta är ett uländernas uland utan turism, och där jag nu befinner existerar ett av jordens sista matriakat hos naturfölket BIJAGOSFOLKET KRAM uLF

  • admin skriver:

   HEJ MARIA JAG HAR TINAT FÖR LÄNGE SEDAN MEN DET ÄR BRA EFTERSOM JAG GLÖMT VAD VINTER INNEBÄR ULF

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.