TILLBAKA I PARADISET

Ja så är jag tillbaka i denna underbara övärld i sin skönhet, exotism, vänlighet, bahaglighet. Jag har under denna resa undrat många gånger varför jag återvänder hit efter så många år, kanske för att hitta mig själv, kanske som jag också skrivit i denna blogg, för att försöka starta något nytt i livet. Jag vet faktiskt inte. Men det jag vet att denna resa hjälpt mig att öppna mina sinnen och förhoppningsvis bli en mer öppen och omtänksam människa. En livets terapi. Kanske mitt sätt att tänka igenom min tillvaro och se min omgivning med så positiva ögon jag förmår. Det hjälper mig att älska livet självt. Jag kunde lätt låtit bli men något har drivit mig tillbaka till Bijagosarkipelagen som ändå var mitt hem under många år. Jag känner mig också glad och mycket tillfreds sedan en tid tillbaka.

Jag hann inte mer än sätta foten på denna ö förrän någon ropade högt så att alla vände sig om Ulfo bim li Ulfo Ulfo, Det var en gammal vän Preto från en närliggande by, det blev många kramar och pussar och lite tårar. Det är fantastiskt. Sedan har detta spritt sig och folk har fullkomligt invaderat min enkla boplats hos en senegales som heter Titi, en underbar människa. Jag bor i en minimalt hus utan elektricitet men fullt av mänsklig värme. Allt och alla är vackra och vänliga. Ingenting har till synes förändrats mer än att alla blivit 25 år äldre, men inombords och utombords är allt oförändrat.

Många äventyr är på gång som det heter . Idag fick jag se en 4 meter lång pytonorm som någon fångat och tyvärr dödat, imorgon ska jag paddla med en nyvunnen vän till en obebodd grannö och där göra en raid in i djungeln och bara vara den gamle Ulfo på nytt. Jag lever billigt och trivs nu när jag är tillbaka i paradiset.

vi hörs Ulfo

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till TILLBAKA I PARADISET

 1. Richard Ploman skriver:

  Hej Ulf

  Har idag, först, fått möjlighet att läsa Dina fantastiska rapporter. Det gläder mig att så mycket var likt det Du lämnade och drömde om att få återse.

  Vi behövde prata om lite om saker här hemma. Saker är inte så
  lätta att lösa på sätt som vi i förstone trodde. Jag är inte klar över om Du vill att det dryftas här. Det är ju inte enskild utan allmän plats om jag förstått det hela rätt. Låt vara bland vänner. Jag avvaktar Din reaktion.

  Varmaste hälsningar

  från Richard

 2. Jimme skriver:

  Härligt att läsa dina rapporter!

 3. Carina o Bosse skriver:

  Jag undrar hur du fixar det här med internet och uppkoppling till loggen utan el och bredband? Berätta. Har du något eget i fickan eller finns det trots allt ngn sorts modärnitet i form av hotell eller internetcafé nära dej därute på öarna? Hoppas du kan skicka lite bilder också genom cyberrymden hur det nu går till. Vi lapar i oss dina berättelser och förstår att du nu är i en miljö där du inte enbart är en betraktare. Ha det gott!
  Kramar
  Carina

 4. Ulfo vad härligt att höra din röst i bokstäverna

 5. Kerstin Ostwald skriver:

  Å vad härligt Uffe! Jag kan se gå på stigen, förbi affären (finns den kvar, den var rätt tom då för 25 år sedan?). Och hur luktar träden, den nedtrappade stigen!
  Berätta mer!

 6. Richard Ploman skriver:

  Hej Ulf
  Har igår, först, fått möjlighet att läsa Dina fantastiska rapporter. Det gläder mig att så mycket var likt det Du lämnade och drömde om att få återse.

  Vi behövde prata om lite saker här hemma. Det var inte så lätt att lösa grävproblemet på sätt som vi i förstone trodde, Jag är inte klar över om Du vill att det dryftas här. Det är ju inte enskild, utan allmän plats om jag förstått det hela rätt. Låt vara bland vänner. Jag avvaktar Din reaktion.

  Varmaste hälsningar

  Richard

 7. Kerstin Ostwald skriver:

  Hej Ulf, det är Richard som skriver för min server verkar inte släppa iväg den kommentar jag tidigare skrivit. I alla fall gläder det mig att så mycket var likt det Du lämnade och drömde om att få återse.
  Vi behövde korrespondera om lite saker här hemma. Lösningen på grävjobbet i fastighetsgränsen blir inte så lätt att lösa på sätt vi trodde. Jag är inte klar över om Du vill dryfta det här. Det är ju mera allmän än enskild plats så att säga. Låt vara bland vänner. Jag avvaktar Din reaktion.Varmaste hälsningar/Richard som således lånar Kerstins dator.

 8. Kerstin Ostwald skriver:

  Och här hemma finns bara snöfläckar kvar här och där!
  Nertrappad stig skrev jag, menar nedtrampad förstås!
  Det blåser och viner, men solen skymtar vissa timmar nästan varje dag.
  Själv håller jag på att trycka en alldeles omöjlig bild.
  Och de flesta i Sverige följer demokratirevolutionen i Egypten.
  Kan du följa världshändelserna?

 9. peter skriver:

  hoppas att det är gott med dej hade gärna varit med men det hinns väl med senare
  verkar vara alldeles perfekt för dej många hälsningar peter tim skulle gärna velat bära hem ormen hälsar han ha de

 10. Amanda och Robin skriver:

  Vi vill åka dit!
  Kommer snarast… kommer du att återvända till GB snart?
  Kramar

  • admin skriver:

   kära ni, självklart ska jag återvända som jag ser det, de3t ärdels en kostnadsfråga men eftersom det ä rså enormt billigt att leva här så är saken självklar.. Dessutom ska jag ju på ett eller annat sätt kommersialisera det hela mycket småskaligt. Det finns fantastiska möjligheter till det bättre än jag trodde från början

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.