AFRIKAS RÖDA DAMM

Det fina stoftet av terra vermelha, den röda jorden, virvlar ständig upp, ofrånkomligt och lägger sig sakta över allt och alla. Över hus, träd, all växtlighet, bilar och varor, över mig och mina fuktiga kläder.

Jag kör för mycket med vitt, eller före detta vitt, kanske måste träffa någon tvätterska att ” lava ropa”, dvs tvätta mina kläder.

Även mina fötter har blivit röda, mina flip-flop likaså. Dom bryts sakta ner, mina fina flip-flop från HM. Jag borde skaffa lokala afrikanska plastsandaler, ja riktiga sandaler, fast helt gjutna i plast. Dom blir visserligen snart kladdiga, men man kan gå med dom i vatten och dom bryts inte ner i sina beståndsdelar

Man sopar, fejar, tvättar och torkar i en ständig kamp mot dammet av terra vermelha, afrikas röda damm

vi hörs Ulfo

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till AFRIKAS RÖDA DAMM

 1. Carina o Bosse skriver:

  Jag känner dammet i mina ögon, jag hör musiken och jag ser de magnifika glupska gamarna och jag ser dej där mitt i alltihopa. Welcome home Ulfo- eller hur?
  Kram
  Carina

  • admin skriver:

   jasså trodde du fick snö i ögonen, tack för uppmärksamheten, tipsa dom där som ville hit att läsa min blogg fram till mars den 10:e kram ulf. Det härliga med er är att ni vet

   • Carina o Bosse skriver:

    Inga snöflingor i sikte tack och lov. Vi väntar på våren förstår du. Snön har tagit slut. Hoppas jag.
    Det märks verkligen att du gillar ditt Afrika. Precis som vi gör. Men vi har aldrig varit väster om Nigeria så det du berättar är news for us. Om vi inte talar om gamar, flygande hundar och den röda jorden och allt det där. Afrika är också så många olika länder, lika fast väldigt olika. Hur ser förrästen det politiska styret ut? Den sociala ojämlikheten? Kram Carina

 2. Carina o Bosse skriver:

  Ulfo, så snabbt du har vant dig att vara i Afrika, det är starka och livfulla berättelser du ger oss, jag känner jorden, ser gamarna dessa flygande renhållare, här är gnistrande sol på snöklädda åkrar, man får tassa försiktigt på vägarna.

  Sköt om dig!

  Bosse

 3. Kerstin Ostwald skriver:

  Är du fortfarande kvar i huvudstaden? Eller på väg till ö-världen? Kanjaback? Odenta?
  Å va kul att du äntligen är där igen!
  Kerstin O

  • admin skriver:

   Hej vad kul att höra från dig, är ännu i Bissau men åker ut på fredag med en kanot så får vi se vad som händer kram ulf

 4. Amanda skriver:

  Åh vad längtan sätter igång pappa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *