DEN AFRIKANSKA MUSIKEN

NÄR JAG FÖR FÖRSTA GÅNGEN 1982 SATTE MIN FOT I BISSAU, MÖTTES JAG SNART AV NÅGOT HELT UNDERBART, DEN AFRIKANSKA MUSIKEN OCH DE AFRIKANSKA MUSIKERNA.
DEN GUINEANSKA MUSIKEN PRÄGLAS AV MJUK VÄRME BLANDAT MED VEMOD, MEN DEN KAN OCKSÅ VARA ÖPPEN GLAD OCH DANSANT. iNSTRUMENTALISTERNA ÄR OFATTBART FLYHÄNTA OCH HAR EN FÖRMÅGA ATT SMEKA SINA VERKTYG SOM SOM OM DE VORE BARN. SÅNGEN KOMMER SOM UR ETT NEDÄRVT URSPRUNG. DEN ÄR BARA SÅ LJUVLIG FÖR SJÄLEN, HELT UTAN RÅHET, MYCKET NAKEN OCH DIREKT.
SÅ VAR DOM BARA DÄR, IGÅR KVÄLL, DEN GUINEANSKA MUSIKGRUPPEN, I DEN AFRIKANSKA NATTEN UNDER MANGOTRÄDEN, DÄR DE FLYGANDE HUNDARNA HÄRJADE VILT, O GRUPO FURKUNTUNDA, MED SIN UNDERBARA MUSIK, SOM EN SMEKNING TILLSAMMANS MED CIKADOR I TUSENTAL.
IKVÄLL TRÄFFS VI FÖR INTERVJU OCH FOTOGRAFERING OCH MER MUSIK. ÄR SEDAN BJUDEN ATT FÖLJA DEM I NATTEN PÅ SPELNING
VI HÖRS KRAMAR ULFO

Det här inlägget postades i Guinea Bissau - Bijagos arkipelagen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till DEN AFRIKANSKA MUSIKEN

  1. Robin skriver:

    ”iNSTRUMENTALISTERNA ÄR OFATTBART FLYHÄNTA OCH HAR EN FÖRMÅGA ATT SMEKA SINA VERKTYG SOM SOM OM DE VORE BARN. SÅNGEN KOMMER SOM UR ETT NEDÄRVT URSPRUNG. DEN ÄR BARA SÅ LJUVLIG FÖR SJÄLEN, HELT UTAN RÅHET, MYCKET NAKEN OCH DIREKT.”

    Snyggt, jag vill bara dit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *